Alla inlägg den 2 mars 2012

Av inka - 2 mars 2012 23:45

Iowhais bebisar har blivit tre veckor gamla och är verkligen toksöta! Den silvergrå är en hane, den silvergrå bandade en hona, naturfärgade är en hona, svart bandade är hane, den svart är en hane och så albinosarna är två honor och en hane. Tänk så fint det kan bli av en Iowhai och en Snusmumrik!

                     


Kikade lite närmare på Gurkans ungar idag också när Gurkan var på motionsrunda. Tre stycken är dominant spot. GISSAR på att två är naturfärgade och en är svart. Svårt att se då de ligger på hög. En unge är svart bandad, två är vita med svarta ögon, som det ser ut, och till sist tror jag minsann att det dykt upp en sobel! Det ska bli jättekul då jag får se dem ordentligt och kan ta bilder av dem. Är det en sobel finns det nog viss risk att den stannar här. Jag ångrar ju så att jag sålde den bandade silversobeln som Snusis och Satine fick. Nu ska jag inte jubla i förskott. Som sagt så är det svårt att se ungarna ordentligt men den ser så jämnt färgad ut med ljust runt ögonen. Det sla också bli kul att se hur många som blir satinpälsade.



Av inka - 2 mars 2012 22:38

Idag har jag legat hemma sjuk och vaknade på eftermiddagen upp av högljutt nymfsex. Jisses, tänkte jag, kan det vara Kummin och Kokos som håller på? Jodå, blyga var de inte heller. Ivrigt påhejade av diverse andra nymfar. Det var bara då jag skulle ta en bild och råkade glömma att slå av blixten som de reagerade. Nu grämer det mig att jag inte flyttat än och kunnat sätta detta ljuvliga par i häck. Kokos är vihuvad lutino och alltså kritvit. Kummin är vithuvad pärl med anlag för brokigt och isabell. Tanken är att de ska få häcka så snart möjlighet ges, så jag hoppas lusten håller i sig.

Skrämda fåglar av elak blixt... sekunden senare hoppade Kummin av Kokos rygg.

 


Vanilla, Kummin och Humles syster, verkade inte så intresserad av snusket utan hade fullt upp med att pilla på den rosa delfinen som sitter på leksaksstegen jag gjorde för någon vecka sen. Jag hade lovat mig själv att bara använda naturinredning till fåglarna och inte en massa färgglatt tingeltangel men sen var jag sjuk en gång och less och frustrerad över att inte ha nåt att göra, så jag skickade särbon att köpa storpack med kulörta pärlor för barn... sen var det kört... och vad tusan, fåglarna gillar det ju! Särskilt nu på vintern då de inte får lövklädda grenar, mossan ligger långt under snön och man skulle få gräva gigantiska gropar för att få tag i blåbärsris. Desssutom får de inte nya grenar så ofta som de får då det är mer lättillgängligt.

 



Lizzy älskar visst också pärlorna.



Oskar satt äntligen precis på den där grenen som jag ville ha honom på då jag skulle ha bilder till Fågelhobby. Det var på tiden. Då jag tog bilderna till tidningen var han betydligt mindre medgörlig. Nu har han verkligen kommit igång. Jag får helt enkelt skriva mer om honom senare och bifoga snyggare bilder.

      


Idag hade jag äran att få ha världens bästa Nitro här också. Han är verkligen en myskille utan dess like. 

 

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards