Alla inlägg den 31 mars 2010

Av inka - 31 mars 2010 22:54

Det har hänt en sak som känns helt fantastisk! Jag har fått tag i Splendidparakiter! Dessutom ett fint par katarinaparakiter, en kobolt och en ljusare blå.

Detta innebär att jag behöver en bur till och det var inte riktigt vad jag tänkt mig men efter att ha letat runt på nätet och försökt hitta någon med Splendidparakiter så hade jag gett upp... Så helt plötsligt, utan att jag ens letat, uppenbarar sig möjligheten at tinte bara få köpa ett par, utan även att få upp dom hit, till norr!

Det kommer att dröja några månader men det är det värt! Sedan fick jag också reda på att man kan ha dessa ihop med katarinor och då finns det inte längre någon tvekan. Både dessa arter fungerar dessutom ihop med finkar, så jag kan flytta om och blanda lite hur jag vill!


Länk till superfina bilder på katarinaparakiter:

http://www.katharinasittiche.de/en/photos.php


Länk till Splendidparakit:

http://www.ozanimals.com/Bird/Scarlet-Chested-Parrot/Neophema/splendida.html


Min vita kanarie har byggt sitt bo färdigt och testkör det lite då och då under dagarna. Det lär väl inte dröja alltför länge innan det är dax för första ägget. Den här gången är jag förberedd!

Jag matar med massor av blötlagda och grodda fröer, grönsaker och äggfoder. Dessutom har jag fixat vitaminer och kalk i pulverform. Nu ska det verkligen bli seriöst.

Det andra kanarieparet är inte lika på gång, antagligen för att de fått flytta från sin egen bur och känner sig lite mindre hemmastadda.


Imorgon kanske min Gouldsamadinhane kommer. Jag håller tummarna! Om jag har riktigt tur kommer buren jag beställt också... har jag tredubbel tur råkar det ha funnits en hona till honom också men så tur kan inte ens jag ha...


En jättefin sida om Gouldsamadiner:

http://www.123minsida.se/gouldsamadin


Undulaterna älskar sin nya bur. Idag har de verkligen hittat halmpinnen. Alla fyra har knaprat och dragit i halmen och haft jättekul.

Ronny har hittat fågelbadet, dvs keramikfatet på burbotten, och invigt det. Kiwi försökte bada i vattenskålen istället.

Katterna gillar också nya undulatburen. Som en stor härlig tv.


Det blev en ganska mysig kvällsprommis med hundarna idag. De fick vara lösa i princip hela vägen och gick och nosade som de ville. Skönt.



Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards