Alla inlägg den 12 augusti 2012

Av inka - 12 augusti 2012 23:01

Jag har köpt en äggkläckare för några veckor sen och samlade ihop sju dvärgvaktelägg. Tänkte testa kläcka själv då det är lite svårt för dvärgvaktlarna att riktigt få ro att ruva sina ägg då de går med en drös andra fåglar i voljärerna.

Äggen ska kläckas efter 16 dagar och igår var det precis 16 dagar sen jag la äggen i kläckaren. Alltså började jag ge upp hoppet eftersom det inte kom ut några småttingar. Jag har gått hela dagen och funderat här över hur jag ska få veta om de kommer att kläckas eller inte och bestämde mig här på kvällssidan att lyssna på äggen. Kycklingarna börjar ju pipa innan äggen kläcks, så att mamman ska vara beredd på att de kommer och eventuellt kunna hjälpa dem ut. 

Döm om min förvåning när jag faktiskt hörde att det småknastrade lite i ett ägg. Efter ett tag kom det. Ett litet pip! Någon lever i åtminstone två av äggen och jag hoppas att de är starka nog att ta sig ut och får se världen imorgon!

Såhär små är de när de är alldeles nya!

  

Pappan till kycklingarna är Holger, som även är pappa till den här lilla på bilden. Mamman är en ny höna från Ösmo, nära Nynäshamn. En av de nya jag hämtade i juni. Jag har samlat lite ägg från övriga hönor också och hoppas att jag får någon silverfärgad kyckling från dem. Eller åtminstone något obesläktat. :)


I övrigt har katarinan Amber, som jag fött upp själv, lag en hel drös med ägg som åtminstone delvis är befruktade. Undulaterna Edvin och Edith och Torsten och Lycka har också en del ägg, även där befruktat. så efter en tids paus hoppas jag på babyboom här!

Kanske blir det smånymfar också framöver då två av paren fått holk. Vi får se. Det vore väldigt roligt!




Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards