Alla inlägg den 23 augusti 2012

Av inka - 23 augusti 2012 16:54

Nu var det några dagar sen sist. Jag har hunnit få undulatungar i åtminstone en holk, den andra har jag inte kollat idag. Dvärgvaktelkycklingarna har tyvärr droppat av en efter en, så det finns bara en bebis kvar där. Den verkar åtminstone pigg och jag hoppas att den överlever tills nästa gäng kläcks. Jag har ingen aning om vad problemet har varit. Alla utom en åt och drack normalt men plötsligt blev de hängiga och dog. Ska ta och prata med ett par bekanta som fött upp dvärgvaktlar ett tag och se vad de säger.


Till våren planerar jag att skaffa höns. Nu håller jag på att läsa om olika raser för fullt och höra mig för lite. I söndags var jag därför på hönsmarknad i Skellefteåtrakten och kikade på lite olika raser och kände efter vad som skulle passa. En ras jag fastnat för är wyandotte. De finns i både en stor och en dvärgvariant. Här är en bild på dvärgvarianten. En kvinna hade med sig tre hönor och en tupp av den guldsvartkantade och jag dreglade mig nästan blöt! Dessa är silversvartkantade. Inte helt illa de heller. :)

  


En annan ras jag verkligen tyckte var läcker var öländsk dvärghöna. Tuppen som fanns hemma hos de som hade hönsmarknaden var bara alldeles för ljuvlig!

 


Sen fanns det såklart andra raser som var supersnygga men just de där två kändes som helt underbara alternativ.

Här är en islandshönstupp

 



Rhode island red

 


Efter hönsmarknaden åkte vi till Bibbis mamma och hälsade på hönsen där och såklart hästarna. Hon har höns av rasen sussex bland annat. Hennes tupp är en fantastisk kille som verkligen håller reda på sina hönor. Här är han med ett par av sina tjejer.

 


Jag är den bästa hästkliaren ever!

   


Bibbis Caprice. Hon har så läcker färg! :)

   



Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards