Alla inlägg under maj 2011

Av inka - 14 maj 2011 22:07

När jag kom hem ikväll efter en lugn men ändå intensiv dag med hundupplevelser och glädje, fick jag bli ÄNNU gladare!

Nu har lilla undulaten Inka också lagt ett ägg. Malva har två och Kiwi tre. Jag hoppas på en liten rar bunt med bebisar!


Tänk att min goa lilla Ronny ska bli pappa om allt går som det ska!

 

Av inka - 14 maj 2011 21:35

Arrak har äntligen fått träffa sin kära Kiara! Kiara och hennes matte bor inte längre i närheten av oss och därför ses vi alldeles för sällan. Det blev ett kärt återseende och vi hoppas på att så småningom kunna träffas oftare. Helst varje dag, om jag fick bestämma!

Jag och Kiaras matte delar nämligen ett väldigt viktigt intresse. Intresset för belgiska vallhundar och hundar i allmänhet. Både hon och jag älskar djuren vi har och de upptar en stor del av våra liv. 

Idag blev det en långsam skogspromenad där hundarna rörde sig desto mer.

I vanlig ordning blev det även någon porträttbild. Jag tror inte att vi samlat alla hundarna på samma bild på det här sättet förut, men nu är det gjort! De är så lika men ändå olika. Fascinerande.

 

Som sagt så rörde de på sig...

               


Jag vill flagga för sloganen "Finns det nåt ballare än belgiska vallare?"

   

Älskade, älskade belgare! Här pratar vi hund med fart i!  

Kiaras matte har en pensionerad försvarsmaktshund också. Han heter Öb och är sannerligen en charmig kille! Han kan få vem som helst att vilja ha en schäfer. åtminstone nästan.

        






 

Jag älskar dessa hundar. Det har verkligen varit en kanondag!

Av inka - 11 maj 2011 20:10

Otto blev pigg av droppet och började äta. Nu stundar bara väntan för att se om det håller i sig eller inte.

Han har fått stanna hos "mommo". Han ville inte hem hit när han väl hamnat där och "mommo" kommit hem från Schweiz. Äntligen!

Jag har lite svårt att vara ifrån honom. Jag lovade att han skulle få vara där nu över natten men jag vill ju ha min lilla skrotkatt hemma såklart.


Underbart nog har undulaterna börjat lägga ägg. Tittade ner i holkarna för första gången på ett par- tre dagar och nu har kiwi hunnit lägga två och Malva ett. Nu hoppas jag på att få se detta resultat igen

 

Luftfuktigheten ska nu ligga på en bättre nivå så nu är det bara att hoppas på att äggen är befruktade och att det dyker upp fler.   

Av inka - 10 maj 2011 20:36

Jag hoppas att Sesam inte tror att det ska bli någon vana att jag låter honom ligga på MIN plats i MIN fåtölj i fågelrummet. 

 

Av inka - 10 maj 2011 18:33








Min allra käraste Otto ligger på Djursjukhuset.

Förra veckan tyckte jag att han verkade lite loj och seg. Jag tyckte också att han kändes lite tunn i kroppen men han är ju inte någon tjock katt.

Sen under helgen har han rasat i vikt och slutat äta och dricka. Jag blev rädd att njurarna pajat för honom och såg framför mig hur jag skulle få leva resten av mitt liv utan "Lill-Otto". Han hade ett förhöjt njurvärde förra året, vilket direkt fick mig att tänka på min lilla Nova, som bara blev fyra år.

Till min förvåning är njurvärdena perfekta. Det veterinären kunnat hitta är att levervärdena inte är helt bra, men inte heller jättedåliga. Det sämsta är att han inte äter eller dricker. 

Nu på eftermiddagen ringde hans veterinär och meddelade att resten av levervärdena de kollat upp inte var dåliga alls och att vi får se hur det utvecklar sig till imorgon. Han har fått vätska via dropp och förhoppningsvis börjar han äta själv. Kanske blir det någon sån där märklig grej som bara dyker upp och försvinner. Vi får se. Kanske blir det vidare utredning, eller så blir han bara bra och kan komma hem. Jag hoppas det. Världen blir aldrig densamma utan min allra käraste första-katt, som jag fick vänta i åratal för att få och som bara var helt fel och ändå så rätt. Jag ville inte ha en långhårig katt och inte en fläckig. Otto är både-och. Mer rätt kunde det tydligen ändå inte bli.

Åtta år är egentligen ingen ålder för en katt och jag hoppas att vi får många långa år ännu tillsammans, jag och Otto.

Otto som bebis  


Av inka - 8 maj 2011 15:16





Han är ju bara för vacker min Arrak!

 

Vi har varit på en mysprommis i skogen, jag och mina svartingar. 

     Posera kan de!


Arrak kom på att han skulle leka lite kurragömma och han styr leken med stort allvar. Först skulle JAG gömma mig, då springer han iväg en bit så jag hinnar gömma mig lite, sen letar han upp mig. När han tröttnat på den varianten försöker HAN gömma sig och då kan det se ut såhär

   

Jag hade lite problem med att få till denna bild eftersom han blev besvärad över det faktum att jag inte gjorde som han tänkt, så han korvade sig iväg ett par gånger innan jag fick honom att ligga still.


Lucy har någon slags idé att, trots att hon är lite gammal och stel i benen, kan hon jaga fast sin lillebror när han kommer ut ur skogen... Så hon lurpassar.

 

Det var en superskön mysprommis och jag fick den där mäktiga känslan som bara kan komma sig av att man märker hur liten man är i förhållande till allt...

 

Jag passade på att plocka lite mossa, blåbärsris och kvistar till fåglarna. Det var uppskattat. Gouldsungarna fullkomligen kastade sig över blåbärsriset.

   


Av inka - 8 maj 2011 11:41

Igår morse tyckte min kära duva Elof att han skulle hänga med och fixa maten. Han satt på en kartong på köksbordet och tittade. Det såg precis ut som att han tänkte "OJ! Är det SÅ maten blir till!?" Huvudet rörde sig oavbrutet och han glodde febrilt.

       

Sen var han förstås den som först fick tillgång till godsakerna! Efter det här kanske vi måste göra det till tradition.

   

Om jag inte sätter in fatet med mat på en gång till fåglarna, kan det hända att de blir väldigt förnärmade.

   Hallå! Du har GLÖMT nåt!


...sedan blir det idel glada miner när maten plötsligt är på rätt sida av gallret.

      

Allt är frid och fröjd och alla är friska, såvitt jag vet. Min mörka vaktelhöna, Hedda, har varit lite krasslig men har fått flytta in till de andra igen.


Undulaten Inkas sista ägg blev förstört. Jag kollade till det idag och såg att det blivit skadat och därmed också torkat ut. Inte ens hög luftfuktighet hjälper ett ägg som är trasigt.

Nu står mitt hopp till att Inka fortfarande är sugen på att häcka och att de andra två paren kommer igång. Fast det verkar lovande. Man ser knappt till honorna eftersom de är i holkarna hela dagarna. Grabbarna sitter utanför och matar och ser ensamma ut och då och då tar de sig en tur in i holken. Dock tolererar inte Inka att Albin kommer in. Kanske är det för att de två, till skillnad från de andra, inte varit ett par så länge.

Malva är överlycklig över att få en holk igen! Hon är nog moderskapet personifierad!

Av inka - 5 maj 2011 17:31

Igår tog jag lite bilder av Filifjonkans ungar. De är ganska stora nu och blir fyra veckor på söndag.  

         Här är alla fem!


Givetvis blev det även några bilder på Mini De Vil. Hon är en sprallig liten hamster. Lik sin mor. Älskar att klättra och klänga och går direkt upp i handen och vill ut och härja när man ger henne uppmärksamhet. Igår testade hon springbollen första gången.

Lite hal att fånga på bild...

    

...men när man väl gör det är hon ruskigt söt!

 

Jag som verkligen inte är någon hamsterfantast egentligen. Råttor ligger mig varmare om hjärtat men jag måste säga att hamstrar kan vara bra goa... 


Vi fick in en gulpannad kakariki på jobbet idag. Helskön pippi. Jag har länge varit lite nyfiken på kakarikis men inte sådär så jag vill ha någon själv. Kanske är det ett felval jag gjort. De sägs vara busiga och livliga fåglar. Väldigt nyfikna. Jag kommer jobba för att vi ska få hem fler kakarikis på sikt. Det är två arter, rödpannad och gulpannad, som jag verkligen känner att jag kommer vilja göra mer "reklam" för. Det ligger mig oerhört varmt om hjärtat att fler ska få upp ögonen för olika fågelarter och driva hobbyn vidare.

Här är en bild på en gulpannad kakariki som kommer från Stjärnås djur och fjäders hemsida.

 

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards