Alla inlägg under juli 2011

Av inka - 12 juli 2011 23:01

Idag var äntligen lilla Iris lite piggare. Hon har ju rest långt och om man då själv tycker att en resa från Stockholm är lång, vad ska då inte en hamster tycka?

Hon är en alldeles ljuvlig liten honungsklick. En liten guldlock, som hennes uppfödare kallade henne. En guldlock lär hon förbli här också.

Hon älskar sin nya bur, som hon får härska alldeles själv över. Hon har sprungit i motionshjulet, upp över sitt våningsplan, badat i chinchillasand och nosat på varenda centimeter av buren tror jag. Jätteskönt att lämna syrrorna bakom sig och få leva lite själv, tycker hon. Massor av frihet stundar.


Iris i soffan

         

Undulatungarna ska börja flytta nu och det ska bli både skönt och vemodigt när de åker. Tur att jag kommer att ha en liten brud kvar. Sedan är det tre som är obokade, så jag får se när de hittar sig varsitt hem eller kanske tillsammans.


Min goa vän i Umeå har fått sig ett par hitteundulater. Två superfina tjejer som verkligen inte haft ett roligt liv. Om det kan du läsa HÄR. Mitt hjärta blöder när jag får höra att människor först skaffar djur utan att bry sig om att ta reda på vad dessa djur behöver för att må bra och sedan bara ställer ut dem någonstans i hopp om att någon annan ska ta hand om dem. Då är det tur att någon faktiskt gör det också.

Den lilla grå opalinhonan från Roland och Malvas kull ska flytta dit också. Nu när det finns vänner där! Jätteroligt att ännu en unge får ett bra hem! Hon är nu döpt till Skugga Rholanda Malvasdotter.


Jag är fortfarande så himla glad att jag åkte den här turen ner till Stockholm och jag kommer leva länge på de visserligen korta men mycket trevliga besöken hos några riktiga djurmänniskor! Stora kramar till alla härliga djurmänniskor där ute. Både er som jag träffat och er jag inte mött någonsin.

Av inka - 11 juli 2011 21:07

Pust! Tillbaka från en snabbtripp till huvudstaden!

Att hämta fåglar närmare hundra mil bort är otroligt spännande. Det har varit en hel massa bilkörning. Vi kom hem två på natten.

Med oss fick vi en del superfina fåglar. 

Tyvärr är det lite svårt att ta bilder av dem just nu då de behöver få acklimatisera sig Jag fick med mig en rosellahane också och till honom funderar jag på att ta hem en supersnygg tjej så småningom.

Nymfungen jag hämtade är ljuvlig! Han är lite brokig och jättesöt!


Min ena nya splendidhane

 

Min andra nya splendidhane

 

Två blå splendidhonor,den tredje ville inte vara med på bild

   

Bourkeshane

 

Bourkeshona

 

Jag gjorde ett seriöst försök att ta bilder av undulatungarna idag men det var för varmt för att det skulle gå att överleva inne i det rummet. Jag lyckades bara med Malvas kull och hennes två adoptivbarn.


Malvas tvåa

 

Malvas trea. Titta hur olika färgen ser ut med och utan blixt! Med blixt ser hon himmelsblå ut och utan ser hon ut som en viol. Hon är kobolt.   

   

Malvas fyra

 

Malvas femma

 

Inkas etta. Riktigt, riktigt snygg kille!

   

Inkas tvåa, min lilla tjej!



Jag fick en bild på Kiwis fyra också förresten. Han var den enda medgörliga undulatungen i den kullen just då. Sen gav jag upp. Det var alldeles för varmt i rummet!

 

Jag hade två ytterst glada hundar och fyra klistermärken till katter då jag kom hem.


Får ta någon bild på lilla hamsterungen Iris sen. Hon sover nu. Trött efter resan, kan tänka.

Av inka - 7 juli 2011 10:10

Igår höll jag då på att tampas med elva stycken mer eller mindre samarbetsvilliga undulatungar. Jag fick till slut bilder på hela gänget och jag var inte ens svettig efteråt!

Här kommer då bilderna


Ronny och Kiwis

Ettan

 

Tvåan

 

Trean

 

Fyran

 

Femman

 

Roland och Malvas bebisar

Tvåan

 

Trean

 

Fyran

 

Femman

 

Albin och Inkas två små glin

Ettan    

Tvåan fjäskade sig in i mitt hjärta totalt igår, så hon stannar definitivt!

 

Jag passade också på att ta ett par bilder av hundarna. Arrak är så snygg nu när han haft fukteksem på svansen...

 

Stumpan...

 

Av inka - 6 juli 2011 19:50

Idag har jag tagit en del foton som jag tänkte lägga upp här. MEN något strular, så jag kan inte ladda upp dem här eller på någon av de andra sidorna. Bittert. Nåväl, jag får väl vänta till imorgon om inte annat.

Av inka - 4 juli 2011 19:59

Igår var jag hos en god vän och satt i godan ro i en hammock då en liten pippi damp ner från ingenstans. Den ramlade ner bakom altandörren och jag gick dit för att plocka upp den lilla sötnäbben, så ingen skulle råka trampa på den, människa eller hund. Satte upp den på altanräcket och där satt den och lugnade ner sig ett bra tag innan den klumpigt flög vidare mot ett träd där de andra satt och lockade. Jag har aldrig sett en sådan fågelunge förut, jag är mer insatt i vuxna fåglar och sällskapsfåglar. Försökte leka lite expert och tänka logiskt. Näbben såg ut som en insektsätande näbb och jag funderade över vilka fågelarter som häckar mycket nära hus... Flugsnappare, blev svaret. Fasen ta mig om det inte verkar vara rätt! Sökte igår kväll på flugsnapparungar och kom fram till att denna lilla var en grå flugsnappare. 

Söt som en karamell var den åtminstone!

 

Av inka - 3 juli 2011 19:19

Idag har jag försökt hålla reda på de små akrobatiska undulatungarna. Det är ingen lek. Dock ska de socialtränas och fotograferas, så det är bara att kämpa på.

Kiwis ungar har alla hoppat ur holken, även om de två minsta fortfarande sover inne i den.

Ettan, en liten tjej

 

Tvåan, osäker på kön

 

Trean, också en tjej

 

Fyran, en kille

   

Femman, tjej?

 

Malvas bebisar växer också och där har de två äldsta hoppat ur holken.

Tvåan, en stor och snygg grabb

 

Trean en rejäl flicka

 

Fyran, en kraftig tjej, det också

 

Femman. Minst i kullen men ändå en stadig kille.

Roland och Malva är ju så fina och kraftiga båda två, så att ungarna blir sådana är inte att undra på.


Inkas småttingar börjar bli stora även de! Här är ettan. Brokig och med en helt fantastiskt djup och mörk grön färg! Gissar på hane


Tvåan. Gissar på hona men hoppas på hane. Superhärlig färg!

 

Av inka - 2 juli 2011 22:16

Nu har det blivit bestämt att jag ska ner till Stockholm nästa helg och hämta upp mina nya fåglar, plus de fåglar som ska till mina goda vänner i Västerbotten.

Saker och ting strulade till sig med transporten av fåglarna hit upp men det är helt ok. Faktum är att jag är glad att det trots allt blir jag som hämtar fåglarna själv. Då får jag träffa fågelfolket där nere.

Ett snabbt besök till min kära fågelmentor blir det också. Att han har en stund över är väldigt mycket värt för mig. Av honom ska jag hämta upp en sista nymfhane så jag får jämna par. Det ska bli jättekul att se vad det blir för någon! Han har ju fått mina önskemål men det beror ju på vad han har för några.

Här är några bilder på mina nya fåglar!


En av dessa naturfärgade/rödbukade splendidparakithanar ska hem till mig.


Två stycken ljuvliga blå splendidhonor 


Ett par splendid där hanen är vitbröstad svart och honan vitbröstad blå


Ett par bourkesparakiter där honan är rubino och hanen rosa


Till sist ett par blåvingeparakiter, det är de som sitter på varsin sida av turkosparakiten på bilden.  


Alla bilderna är tagna av Jill Lindgrenhttp://www.jillssplendidparakiter.se/

Nu är mina tre veckors valpvaktande till ända så nu har jag "semester". Tydligen ska jag vara valpvakt tre dagar i rad om ett par veckor igen och då dygnet runt. Det fanns tydligen inget utrymme för protester.


Undulatungarna börjar bli leveransklara till veckan. De är nu ute ur holken de flesta och börjar vara både väldigt rörliga och svåra att ta bilder på. Imorgon ska jag sätta igång med städning här hemma, bland annat då burarna och då ska jag väl få till några nya foton hoppas jag. Det är väldigt behändigt då de är så små att de inte kan flyga iväg.   Nu är de rena monstren! 


Jag behöver verkligen byta ut grenarna i burarna. Kanske tar mig ut i skogen här i dagarna för att "röja sly". Det har varit väldigt dåligt med det på sistone. Tråkigt när fåglarnas grenar blir nerbajsade och söndergnagda.


Hamstern Satine har sju ungar i sitt lilla bo och jag hoppas att de överlever allihop.

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards