Alla inlägg den 31 juli 2010

Av inka - 31 juli 2010 19:30

Idag har jag roat mig med att ta lite bilder på undulaterna och nymfarna. Det har oftast blivit porträtt inne i buren så nu ville jag se till att det blev något annat.


Det blev bland annat några flygbilder. Här är undulaten Ronny som går in för landning och så lillnymfen Flinga som visar att hon kan, fast hon bara är sex veckor gammal!

    


Roland, min grå opalin undulat, har blivit tokförälskad i nya violkobolten, Malva. Han tar nästan varje tillfälle att få vara nära henne och hon verkar inte alltför missnöjd. Kanske vi har ett framtida häckpar där????

  

Kokos har börjat gilla Flinga och man märker mer och mer hur de saknar varandra när de inte är nära. Däremot är de fortfarande ett snäpp ifrån att bli riktigt goda vänner ännu.

  

När man matar en liten fågel med gröt några gånger om dagen händer det ibland att det stänker lite. Då kan det se ut såhär:

  


Jag berättade i ett tidigare inlägg om att mina jullar lekt och fått yngel. För några dagar sen tog jag itu med att fånga något yngel på bild och lyckades. Man får kanske bara kolla lite extra noga för att se ynglet men det finns på bilden. Den andra bilden är på en av föräldrarna

    


När man har semester och dagarna kan bli långa finns det massor av små saker man kan roa sig med. 

  


För övrigt händer det grejer. Katarinaparakiterna har hittat in i sin holk och satt där inne i ett par timmar idag och snackade. Jag begriper aldrig vad de säger, men troligen är det viktigt när de håller på under så lång tid. Som tur är så har de väldigt lugna diskussioner och inga heta bråk som undulaterna. Då och då funderar jag över hur de kan vara så sävliga. Samtidigt hade det varit SÅ mycket lugnare här hemma om jag haft nio katarinor istället för nio undulater.

De rödhuvade papegojamadinerna både bygger bo och parar sig för fullt. Nästan generande. Jag har bestämt mig för att låta dem häcka. När de nu är så angelägna så är det ju verkligen bra tid för det. 

Vaktelhönan värpte ett ägg idag men petade sönder det direkt. Vad det kan bero på är jag inte riktigt säker på, men det kan bland annat ha att göra med att hon fått för lite kalk eller att hon känner sig störd. I vilket fall som helst så bekymrar det inte mig så mycket just nu. Vore dock kul på sikt att få kycklingar, så problemet ska lösas.


Arrak och Lucy fick inte följa på min lilla tripp till min allra bästaste vän, som de också älskar, igår. Däremot kommer hon att hälsa på här om inte sådär väldans länge och då får Arrak rå om henne ordentligt. Faktiskt så är Arrak inte sådär oerhört petig, han blir väldigt glad bara någon bryr sig om honom och i veckan har han haft flera kompisar på besök... Då blir han sååå nöjd!

  

Å så säger dom att belgare är osociala...


Nu tror jag minsann att det är dax att sköta om fiskarna lite. Det är ett eller annat akvariefilter som behöver sköljas igenom så det inte stoppar igen sig totalt. Jag skyller på den stora plecomalen, Bumling, som gnager trä och skitar ner kopiöst mycket. Tyvärr kan jag inte skylla på honom i de andra karen... men bra att kunna det i ett...


Avslutar med en bild på min vackra, vackra Gnista, som varit enormt gosig hela veckan.

  

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards