Direktlänk till inlägg 20 juni 2010

Regn

Av inka - 20 juni 2010 18:35

Idag regnar det. Det är verkligen underbart och jätteskönt!

Tidigare idag var vi ute med hundarna i skogen, där de sprang lösa. Arrak hade massor av spring i tassarna och Lucy lekte en stund, hon också. I vanlig ordning hade hon jättebråttom ur bilen och kastade sig ur, trots att hon på sina 13,5 år aldrig FÅTT göra det. Lillebror, som erkänner sig väluppfostrad, följde givetvis efter, så matte blev tvungen att gräla på honom också och sätta tillbaka hundarna i bilen. Lucy får verkligen Arrak att göra saker han inte skulle göra annars. Utan henne hade han inte skällt som en galning när någon kommer på besök heller. 

Lucy är ett bra exempel på att hundar lär varandra allt nödvändigt...


Innan vi stack ut hittade jag två trötta gossar på kökssoffan. Far och son låg och såg supergoa ut. De var nog lyckliga över att slippa gå ut i regnet.

  

För att nu för en gångs skull dra iväg från djursnacket så fixade jag balkongen färdigt igår. Skulle bara ha en kruka på golvet och en blomma på bordet men igår insåg jag att den mindre krukan såg så ensam ut och att det skulle bli finare om jag fyllde den också med något. Förresten, min lilla and ligger där ute också. Så helt djurfritt är det ju faktiskt inte...

  

Igår var jag och hälsade på ett gäng trevliga killar. Pappa vorsteh och hans två söner och så Nitro och en labradorkille. Jag ville mest ta bilder av de två gossarna för att de är så olika! Urho är en supersnygg kille. Jättego och fin.

  

Hans bror, Sisu är också jättefin, men får enligt husse och matte en hel del gliringar över sitt utseende. Själv tycker jag att han är helt underbar och otroligt charmig! Kanske liiiite för hårig för att följa rasstandard.

  

Sisu gillade INTE kameran. Urho var mest nyfiken men blev lite osäker när brorsan hans svamlade. Nå, de är ju båda lite i svammelålder, så allt kan hända.


Kokoskillen har börjat vara ute mycket och flyga med undulaterna. Idag klättrade han in på besök i deras bur. Sin egen har han aldrig återvänt till. Jag får ta honom på en pinne och sätta in honom i buren. Fast det gör inte något. Det är bra träning att kunna flytta på honom. Förhoppningsvis kan han så småningom sitta på handen också. Han är ju orädd ändå, men måste få fundera mycket.

Fåglarna fick lite förska grenar idag igen och flera av undulaterna badade i de våta bladen. Jättekul! Roland är den enda som gillar att bli duschad med vattenspruta och Ronny är den enda som jag sett bada i fatet jag har åt dem. Fast åandra sidan fyller jag ju på det innan jag går på morgonen, så det är lite svårt att se vad som händer då. Möjligt att även andra tar sig ett morgondopp. Jag ska ändå ge dem våta blad och grejer lite oftare nu när jag sett hur mycket de gillar att blöta ner sig i det.


På fiskfronten händer det inte så jättemycket. Sajicahanen har äntligen fått leka med en tjej i bra storlek. När hans hona dog köpte jag en ny, men hon var så töntigt liten att han bara blev skeptisk. Nu gillar han henne tydligen. Iallafall om man ser till resultatet. Här är hon idag:

  


Lite synd bara att alla yngel försvinner i ett samlingskar. Fast samtidigt vet jag inte var jag skulle göra av alla yngel om de växte upp. De kan ju inte gå kvar hos mamma och pappa tills de är i säljbar storlek... Det hade blivit trångt.








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av inka - 4 maj 2016 19:28

Jag har äntligen valt vilken hamsterunge som kommer att stanna. Eller, han kommer att få åka till en fodervärd men ägas av mig. Lille Adagio eller, till vardags, Sture.     Sen är det mycket tveksamt om jag kommer att kunna skiljas från lilla ...

Av inka - 3 maj 2016 09:41

Äntligen bestämde jag mig på riktigt för att börja registrera mina hamsterkullar i Svenska Hamsterföreningen. Jag blev medlem förra sommaren någon gång och nu, med kullen som Baronessan och Alf Manfred har fått har jag tagit mig för att både registre...

Av inka - 28 augusti 2015 09:33

Det har gått oerhört segt med det mesta denna sommar. Fågeluppfödningen har skitit sig helt och endast en undulatunge har fått växa upp och komma till ett nytt hem. Ungefär allt som kan gå fel har gått fel. Detta har inte känts peppande på något sätt...

Av inka - 28 augusti 2015 09:31


Bröderna Prick har fått en lillebror. Hektor heter han. Jag träffade honom i måndags och blev såklart otroligt kär! Ljuvligare än en pointervalp är ju svårt att vara. Det skulle i så fall vara en belgarvalp. Jag ser fram emot att lära känna den här l...

Av inka - 25 maj 2015 18:45

Torven gjorde sitt jobb och min svarta hamster Briah är mamma sen nu i torsdags 21/5. Har kunnat se sex bebisar. Kan eventuellt vara någon fler men Briah är oerhört noga med att gömma dem. Jag längtar verkligen tills jag får se dem ordentligt och bör...

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards