Alla inlägg under juli 2010

Av inka - 9 juli 2010 22:52

Idag har jag haft en sån där underbar dag! Först var jag till Grans och lämnade transportlådor och sånt som ska med Fia ner till Enköping. Dom ska mina fåglar åka i. 

På Grans hanns det med att kika på lite fåglar och alla som känner mig vet att jag är alldeles galen på ställen där det finns djur. Jättehärliga fåglar fanns det och jag blev helt snurrig i huvudet!


Efter Grans blev de en tur ner till Pelle, som har en av kanarieungarna från Drutten och Dunets kull. Hon fick levererat en kille till sig. Båda kanarierna fann varann direkt. Tur det. Fast hade tjejen kunnat neka till en intensivröd, supernygg kille?

  

Jag stod länge i deras voljär. Där bor nämligen åtta katarinaparakiter och efter att ha sett dom och tagit massor av bilder finns det inte en chans att jag ångrar mig!

          

Helt underbara fåglar!

Förutom att man fick hälsa på fåglarna bjöds det på helt underbara smörgåsar med hemodlad gurka! Synd att det är en bit att åka, annars hade det blivit att hälsa på där oftare. Folk med många djur är alltid spännande!


Inte att förglömma finns det på den gården även guldfasaner, en pärlhöna, två dvärgkochinhönor och lite kycklingar. Guldfasantuppen ruggade dessvärre utan dess like, så han var inte mycket att hänga i julgranen, men pärlhönan var grann. Bara lite svår att fotografera.


    


Efter det härliga besöket drogs det vidare till Arraks uppfödare. Där var jag medbrottsling till, enligt hundarna, ofattbara övergrepp!

Kolla bara här (missa inte det lömska uttrycket, "snart biter jag dig kärring!)":

   

Jag passade på att ta några bilder på två av Arraks syskon, som är precis lika töntiga men snygga som han:

      


Majsan bor också i byn. Majsan är dotter till min Gnista och därigenom även syster till Felicia. Hon är den ungen i kullen som verkligen är lik Gnista. En riktigt hård råttjägare är hon också. Plus att hon ger sin matte och husse många goda skratt. Kan en katt bli bättre än så?

  


Av inka - 8 juli 2010 23:50

Idag har Arrak fått träffa sin bästa tjej. Labradoren Mina. Han flinade med hela ansiktet när han fick ligga och busa med henne på golvet. Verkligen synd att jag inte hade kameran med mig.


Imorgon ska jag åka och hälsa på en av kanariebebisarna och jag har med en kille åt henne! En intensivröd hane som kommer att göra de två till ett superfint par!

  

Nu ikväll har jag och Nitros husse varit och hälsat på Myrteigens Lilla Tösen. En underbar liten pointerflicka med massor av spring i tassarna och en hel mun med vassa tänder!

    

Om ett par veckor får Nitro veta om han ska bli storebror åt en kille från samma kennel. Det vore verkligen härligt!

Av inka - 7 juli 2010 22:50

Idag har jag fått nyheter om mina fåglar.

Katarinaparakiterna är tydligen så häckningssugna att det inte ens går att ha tidningspapper på burbotten för att de försöker bygga bo av allt. Förhoppningsvis vill de häcka även hos mig.

Jag är lite tveksam till mina kanariers häckning. Olivia har slängt ut ett av sina fyra ägg, så de är bara tre nu. Antagligen var det inte något bra ägg då. Dunet har lagt sitt första ägg idag. Däremot verkar pappa kanarie inte så intresserad, så jag har absolut ingen aning om det blir något befruktat ägg alls. 


Måsfinkhonan ruvar så stenhårt nu att jag inte kunnat kolla om det blivit fler ägg än tre. Hoppas på några ungar iallafall.


Nu har jag konsulterat en bättre vetande person och luskat ut att mina ringastrilder,  Astrid och Ringo, förmodligen är ett par hanar, varav den ena är dominant. Alltså är det från och med nu Astro och Ringo. Eventuellt köper jag in någon fler senare men känner ändå att jag kommer ha alldeles tillräckligt med fåglar att häcka ändå, så blir det inga ringastrildsungar så gör det absolut inget. Dessutom trivs de ju så bra ihop ändå.


Lucy och Arrak har fått bada idag. Tog en sån där härligt slö promenad och det passade Lucy alldeles utmärkt.

Arrak gillar att gosa i sängen...

  

Idag hade undulaterna totalparty när de var ute och flög. Jag höll på att börja tro att de aldrig skulle återvända till buren. När alla andra hade gått in satt Albin fortfarande ute och döm om min förvåning när han placerat sig på min säng. Det är så oerhört charmigt hur undulater bli så inåttåade när de sitter på plant underlag. 

Kokos ville givetvis heller inte in. Han måste ju bara vara lite krånglig varje dag. Tur att han kan pinntricket. Nu har han dessutom slutat tjafsa. Ingt springa undan och hålla på. Han tittar på pinnen, på mig och så kliver han upp självmant. Dock har han oerhört bråttom att kliva av igen sen när man tagit honom dit han ska.

Han ruggar och ser lite ojämn ut i fjädrarna. Tur att han är vit, på undulaterna ser det mindre snyggt ut när de är vita under färgen. Mer skabbiga liksom.

Kokos verkar iallafall nöjd med att bo med undulaterna.

   

Justja! Inte nog med att jag fick nyheter om fåglarna, jag fick också ett erbjudande om en nymfunge. En vithuvad pärl! Jag vet ännu inte om den är bara pärl eller pärlbrokig, eller om det finns både-och. Förhoppningsvis får jag svar imorgon. Synd bara att det är nästan omöjligt att könsbestämma så små ungar. Jag vill ju ha en hona. Däremot tar jag givetvis hellre en unge från en seriös uppfödare än beställer hem en jag inte vet något om. Visserligen är Kokos en sån och blev super ändå, men man kan ju alltid förhöja sina chanser.


Jag ryckte ut som klo- och tasshårklippningstanten idag. Man har ju sina raringar som behöver lite hjälp med sina fötter. Wilna och Lucky blev fina idag.


Förresten så ser det ut som att min favoritpointer kanske ska få en lillebror i oktober. Alla som tycker att det är en bra idé får hålla tummar och tassar för att det föds en liten kille i Norge om två veckor, som får flytta hit till Luleå! Jag håller tummarna hårdare än någonsin.


Blossa på kennel Pomzoi har fått tre valpar! Jag har, sedan deras första kull, dreglat över hundarna därifrån. Tyvärr är det då inte ens i närheten av lämpligt för mig att skaffa en till hund just nu, varken tidsmässigt, platsmässigt eller ekonomiskt, så någon borzoivalp kan jag inte skaffa. Däremot är och förblir det en dröm.


Av inka - 4 juli 2010 17:46

Idag trodde jag att undulaterna och Kokos skulle riva sina burar innan de fick komma ut och flyga! Åska och snöstorm kan ta sig i häcken! Ingenting går upp mot ett gäng morgonpigga papegojfåglar! Undulaterna har fått mig att undra hur Australien kan ha några träd eller växter kvar. De är ju som termiter. Om man sen tillägger att mina bara är åtta stycken så inser man snart vidden av undulaternas härjningar i sitt hemland.

MEN, till saken hör också att jag aldrig hört att undulaterna skulle äta upp träden i Australien, så kanske är våra tama helt enkelt ett gäng mutanter. Vad vet jag?


Två veckor kvar innan mina nya älsklingar är här. Fantastiskt att tiden gått så fort ändå. Måste ändå inflika att jag snart biter på både finger- och tånaglar och eventuellt ett par-tre hundklor för att jag är så otroligt otålig!


En av mina malawiciklider har dött. Jag måste bara ge honom en eloge. Av de tio Ps. saulosi som jag köpte, för flera år sen, visade sig två vara hanar. Adolf färgade ut hyfsat fort och blev en riktigt grann kille. Den andra var halvgul, halvblå i olika nyanser ett bra tag, till slut färgade han också ut men aldrig i samma utsträckning som Adolf. Nu har den hanen alltså gett upp livet. Efter att hela sitt liv ha varit nr 2, har han åkt till himlen. Han har varit så duktig och i slutet fick han faktiskt till en alldeles egen parningsgrop trots att Adolf hunsat honom. Han är saknad.


Fiskarna har fått nytt vatten idag och nu när jag äntligen fått tummen ur och putsat bort kattassarna från frontglasen så ser det riktigt trevligt ut. Nog för att det bara dröjer någon timme innan nästa glidmärke uppstår men en liten stund är det fint.


Kokos har nu, troligen slutgiltigt, flyttat in hos undulaterna. Så länge han inte börjar bete sig som en så gör det absolut ingenting. Himmel vilket liv det skulle bli med en totalvild nymfkakadua!


Olivia fortsätter sin ruvning, måsfinkarna är uppe i tre ägg. Lucy har varit livrädd för åskan men som vanligt litar hon på att matte fixar allt, så länge hon får ligga nära är allt ok och hon kan sova.

Arrak har fortfarande inte fått något vett.


Det var dagens rapport!

Av inka - 1 juli 2010 19:47

Jag trodde jag var för slö för att lägga in bilder idag men givetvis måste jag ju visa de underbara djuren på jobbet!

Min favoritnymf som är så mörk och klar i färgen! Helt underbar!

  


Vi fick in superfina kanarier idag!

  


En av sebrafinkarna undrar var fasen lövruskan kom ifrån

  


Dvärgpapegojorna gillade inte alls att jag klev in i buren och stökade

  

Senare var de lyriska över de härliga kvistarna de kunde massakrera


Marsvinen fick det väldigt mysigt

  

Kaninungar kom det också idag

  

Sist men inte minst måste jag visa det snygga gänget som är mina extrafåglar nu under sommaren

   

I vanliga fall brukar de tystna och se lite fundersamma ut när jag hälsar på men tydligen duger jag nu när husse och matte är på semester.   

Av inka - 1 juli 2010 19:41

Idag är jag så lat att en del av inlägget blir direkt utklippt från en blogg jag har på ett forum... men det gör ju inget för er som inte läser där...


Idag kan jag berätta att det är full fart på undulatflocken. Jag blir så glad av att ha mitt lilla gäng! De har så mycket glädje av varandra. 
Albin och Ronny fortsätter att vara mysparet framför andra. Igår satt de som två små turturduvor på kvällen och myste. Inga andra av undulaterna är så enormt goa mot varandra. Man kan riktigt känna värmen från pojkarna. 

Albin är verkligen en riktig Casanova! Jag som trodde att han hade nåt på gång med Inka... så fel man kan ha. De har inte ens varit i närheten av varandra på flera dagar nu. Idag blev jag nästan generad av hans uppvaktning av DISA! Förstår ni? Disa? Albin satt alltså och råhånglade med den så kallade morotsmustaschen! Det var så mycket tunga att jag stirrade och funderade på att vända mig bort. Roland svängde förbi en snabbis men blev brutalt bortjagad av Disa. Albin skulle aldrig jaga bort någon, utom då förstås när objektet ifråga tröttnar på hans kärleksfullhet... Laughing Fast då är det förstås inte meningen från Albins sida. 

Något som också förvånade mig idag var att Torsten tydligen inte fick så mycket gensvar som han önskade av Elsa, vilket fick till följd att han försökte fjäska till sig lite kärlek av Roland. Roland var inte så intresserad och satte sig och vilade och kikade på Inka, som höll på att snickra ihop nåt bland björkkvistarna. Vad vet jag inte riktigt. Det ser annorlunda ut motför snickerier jag är van att se. Jag tycker att det verkar som att tjejerna i undulatvärlden är skickligare på det här med snickerier än killarna. Helt tvärt emot hur det generellt fungerar i människovärlden. Värt att notera.


Olivia ligger nu på fyra ägg och jag väntar med spänning på morgondagen som kommer att utvisa om det blir fler eller om det är stopp.


Igår var jag ute i skogen och hämtade en hel bunt lövruskor till djuren på jobbet. Chefen frågade om jag skulle bygga en midsommarstång. Haha. Djuren, speciellt fåglarna och gerbilpojkarna, blev jätteglada! 

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards