Alla inlägg den 9 juni 2011

Av inka - 9 juni 2011 22:23

Idag kläcktes Inkas lilla två hos Malva. Tyvärr har den under dagen inte fått någon mat, så jag får hoppa in och stödmata. Förhoppningsvis hittar fosterföräldrarna den snart. Äter med god aptit gör den lilla åtminstone och tiggandet är det inget fel på. Fast den försvinner verkligen under de stora klumparna till adoptivsyskon...

 

Jag är så glad också för nu ser man att hos Ronny och Kiwi blir de två första gröna och de två andra blåbrokiga. Alltså bär Kiwi på anlag för blått. Det innebär att det blir mer olika färger i kullen. Nu är det spännande att se om den allra yngsta ungen blir i blått eller grönt.

Kiwis äldsta kliver självmant upp i handen nu när man sätter ner den i holken och verkar vara riktigt nyfiken. Jätteroligt!


Roland, pappa till Malvas kull, har apat sig något fruktansvärt idag. Hade ännu en kommande undulatköpare på besök (med två vänner) och han satte igång att härja i buren. Han fick komma ut en stund och ägnade sig åt att snacka med de andra fåglarna och försöka ta sig in i Ronny och Kiwis häckbur... bara för att han bestämt sig för att det är hans. Stupid bird...

Efter att sällskapet hade åkt maximerade han sina påhitt. Han sprang på golvet, drog i saker, letade käk osv... tills han försvann ute i hallen och jag var tvungen att rädda honom från katterna. Han är ju inte handtam men jag bara plockade upp honom i händerna och han bet inte ens. Den fågeln är alltså helt fantastisk! 

Han fick komma ut ur buren en gång till idag lite senare och då satt han långt ner på buren där bl a katarinorna bor och Lucy knallade förbi och strök hela sin sida mot honom... han brydde sig inte. När jag sen fångade in honom i fågelhåven klev han upp i nätet själv och satt där och tittade tills jag öst in honom i buren... det KAN verkligen inte finnas coolare undulat! 


Ares var här en stund medan Nitro var och vaccinerades. Tack och lov var han nästan lika trött som jag, så stora delar av den stunden sov han.


   

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards