Alla inlägg den 2 april 2011

Av inka - 2 april 2011 20:56

Min kära undulat Inka fick mitt i allt för sig att hon ville häcka. Jag har här gått och ojat mig över att hon aldrig hittat någon partner. Hon håller sig lite på sin kant för det mesta.

Inka är så ljuvlig med sin violfärg och brokighet. Hon är en tjej jag definitivt velat häcka. Så jag har varit så himla deppig över att hon inte hittat någon kille som duger.

Hon bestämde i alla fall sig för att Albin var den som skulle bli far till hennes ungar och satte igång med intensiv uppvaktning... Jamen för tusan, varför inte, tänkte jag och satte dem i häckbur. Inka började med att kasta sig i holken och skotta ut spån. Sen var det dax för operation övertalning. Albin verkade inte vara nödbedd, för när jag hade min mysstund i "djurrumsfåtöljen" var det ett himla porrande. Jösses, Albin har haft förhållanden som varit djupa och intima med andra fåglar men det där var nog det värsta jag sett. 

Inka verkar verkligen vara speciell på så många sätt. Att bara mitt i allt komma på en sak och så få precis som hon vill. 

Det såg ut som lyckade parningar så jag hoppas givetvis på befruktade ägg och några bebisar!


Här är en bild jag tog ungefär den här tiden förra året. Där Albin och Inka är på samma foto. Putsning på gång!

 

Av inka - 2 april 2011 20:43

Hamsterungarna är nu 24 dagar gamla. Suupersöta! Tyvärr har en av de svarta ungarna dött. Inte kul alls. Man får helt enkelt glädja sig åt dem som är kvar. Alla är långhår och alla utom honan som är dominant spot, som Satine, är satin. På onsdag är de fyra veckor gamla och ska könssepareras. 

Satine                             Snusmumrik

 


Fröken De Vil har fått tio ungar igår. Första april. Det ska bli kul att se om alla överlever och vilka färger det blir. Jag gissar på svart, silver och naturfärgad, någon med Snusis teckning, alltså bandad. För ja, det är Snusmumrik som är far även till den här kullen!


Jag borde uppdatera Satines kull med bilder. Kanske imorrn. Får se.




 

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards