Alla inlägg den 6 april 2011

Av inka - 6 april 2011 23:04

Idag har jag uppdaterat skötsellistan till djuren. Alla djur har korta listor utom fåglarna. Där är det ju lite olika fröblandningar, grönsaker, lite honung, lite äggfoder och specialgrejer. Katterna äter samma mat, hundarna får visserligen olika fodersorter och olika mängd men inga konstigheter. Hamstrarna får också samma mat med lite grönsaker men lite special blir det för de som är dräktiga eller har ungar. 

Själv tycker jag inte att det är svårt att sköta fåglarna men listan är lång och jag kan tänka mig att de som inte har rutin skulle hålla på lite längre än jag gör med att mata och greja.


En sådan här lista är fantastiskt bra att ha om man åker bort eller om man t ex skulle hamna på sjukhus. Särskilt om man inte har flera närstående som är exakt intränade på skötseln av djuren. Vem har förresten det? Det kan vara galet svårt att veta hur mycket fröblandning man ska ge 15 undulater, ett par rosellor, fem nymfer och fyra risfåglar. Plus att veta VILKA fröblandningar som gäller. Sen är det ju viktigt att t ex vaktlarna får lite grövre sand att äta för matsmältningen och chinchillasand att bada i. 


Ett tillägg jag gjorde idag var att samla ihop bilder på alla olika fåglar och göra en lista med bild och artnamn, bur för bur. Sånt kan ju också vara bra att veta. 


Imorgon åker Satines ungar. Jag misstänker att åtminstone en, kanske två, kommer att stanna i den närmaste kretsen. Det finns tokiga människor som kärar ner sig i hamstrar hursomhelst!  


Nåväl, nu när jag gjort allt nyttigt klart är det definitivt dax att börja tänka på att gå isäng. Det känns ännu mysigare att tänka på det när jag har Nitro här!  


   

Presentation

Jag bloggar om mitt liv med mina djur. Hemma hos mig händer alltid saker och även om dagen går i grått, så får alla dessa personligheter mig att le.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har ett eget litet zoo hemma och att det snarare växer än

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards